Pokerstars är en sida på nätet som lägger fullt fokus på en av de mest spännande sakerna man kan spela vad gäller gambling och dobbel. När det gäller spel om pengar finns det få saker som slår en riktigt spännande omgång poker! Pokerstars är en kanonsida för alla som gillar att spela poker på nätet.

Poker är ju dessutom, till skillnad från mycket annat där man spelar med egna pengar som man har gått in med, inte ett rent turspel. Tur är en del av det hela, det kan man inte säga emot. Men poker handlar väldigt mycket om skicklighet också. Om att kunna läsa sin motståndare och att kunna bluffa, samt att veta hur man får ut det mesta möjliga ur varje hand som man har.

Lätt att börja spela

På sidan Pokerstars kan man snabbt och enkelt starta igång med en omgång poker. Det hela är smidigt om man följer ett par enkla steg. Först laddar man hem en prisbelönad mjukvara som gör pokerspelandet ännu roligare, med mer avancerade effekter, bättre användargränssnitt och riktigt snygg grafik för den rätta pokerkänslan. Därefter gör man ett konto. Att registrera sig är enkelt och går snabbt, så det tar inte långt tid innan man är igång med spelandet. När man är färdig med det kan man inkassera den bonus som alla nya och nyligen registrerade spelare får.

Ringrostig? Testa Pokerstars gratis pokerträning

För den som har spelat Poker förut men kanske inte på flera år och undrar om takterna finns kvar så kan det ju vara läge att damma av de gamla kunskaperna om man känner sig lite ringrostig. Med gratis pokerträning så får man interaktiv träning där man spelar ett par träningshänder, och lär sig med konkreta exempel hur man gör för att få ut maximalt av och spela ut den hand som man har fått. Träningen passar förstås även den som är helt ny till pokern och dess spännande värld. Kan man ingenting så är pokerträningen på Pokerstars inte en dålig plats att börja på. När du startar igång träningen så år du välja på om du kan grunderna i poker eller om du behöver friska upp minnet. Sedan får du spela tre händer där du behöver agera snabbt, annars blir det en check eller fold automatiskt.

( En ”check” är en ”syn” med svenska pokertermer och betyder att man inte höjer antalet marker i potten utan endast går med i handen. En ”fold” innebär att man lägger ner korten och tar nya tag i nästa spelomgång. )

Pokerträning i praktiken

I det första exemplet i pokerspelet Texas Hold ém, som ju har blivit väldigt vanligt på senare år, får jag en stark öppningshand med ett ess och en knekt men jag märker att jag är för feg för jag höjer alltför lite. När jag sedan får ett nytt ess på turnen (det fjärde av de fem allmänna korten på bordet) sitter jag med par i ess och försöker höja försiktigt men ingen går med. Det femte kortet, rivern, är också ett ess men trots triss i ess (en mycket stark hand) lyckas jag inte höja potten och få ut mycket av mina kort. Jag behöver mer träning.

I den tredje övningshanden får jag par i kungar som öppningshand, men motståndaren Kid Poker höjer som en galning. Dumdristigt nog går jag med.

En kung på rivern räddar mig. Triss! Kid Poker bluffar dessutom. Den rackaren.